jelentkezési időszak
A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamába szeptember 15-től október 15-ig lehet pályázni az mkoprogram.hu weboldalon. Az MKÖ a 30. életévüket még be nem töltött, diplomás, magyar fiatalok karrierindító programja.

Az ösztöndíjprogramról
Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet. Az MKÖ a felvételt nyert 60 pályakezdő fiatal számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti előadásokat, képzéseket, intézménylátogatásokat nyújt.
Az MKÖ 2024-es évfolyamának ösztöndíjasai mind a belföldi programszakasz, mind a külföldi programszakasz ideje alatt emelt összegű ösztöndíjat kapnak, amely adó- és járulékmentes:

  • az ösztöndíj összege belföldön havi 300 000 Ft
  • az ösztöndíj összege külföldön átlagosan havi 670 000 Ft

kép

 

Bővebben ...

Legyél tagja az ÉSZI kortárs segítő csapatának!
Ha te nem vagy sajátos igényű hallgató, de barátod/évfolyamtársad érintett és szeretnél segíteni, az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

HSZI korrepetítor ösztöndíj

 

Bővebben ...

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem (nem csak BCE hallgatóknak!!!)

Időpont: szeptember 2-3. (péntek - szombat)

💡Ki mondta, hogy a válságban megáll az élet? A Fortune 500-as listáján szereplő cégek közel 60 százaléka egy válság idején indult (Kauffman Foundation, 2009).

💡A tavalyi ötletverseny nagy sikere okán idén is: Startup Buda-Pest Ötletverseny egyetemistáknak az új tanév nyitóeseményeként!

💡Gyere, és hallgasd meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ötleteit, témafelvetéseit, és indulj el az üzleti ötlet megvalósítása felé! Ha van már csapatod, hozd őket is, ha még nincs, majd a helyszínen találsz társakat. Próbáld ki magad, és ismerd meg a vállalkozásindítás első lépéseit. Tedd fel kérdéseidet a szakértőknek, legyen szó adózásról, innovációvédelemről, piackutatásról, életképesség-vizsgálatról vagy általában a vállalkozói ötlet megtalálásáról.

💡Mindeközben lehetőségünk nyílik beszélgetéseken részt venni tapasztalt budapesti vállalkozások vezetőivel. Velünk lesz a hosszúlépés. járunk? alapítója, aFalafel Fusion megálmodója és a Danube Cup 2022 bécsi döntőjére kijutott Charitask.hu csapat is.

Kik jelentkezhetnek? Budapesti vagy vidéki egyetemisták, bármely egyetemről. Max. férőhely: 40 fő!!!

Az érdeklődő résztvevők ide kattintva regisztrálhatnak: https://n9.cl/92er5

FONTOS! Kérjük, hogy csak abban az esetben jelentkezz, ha az időpont és a helyszín is megfelelő a számodra és biztosan részt tudsz venni a rendezvényen!

💡A regisztráció határideje: 2022. augusztus 29.

💡MIT NYERHETSZ?

A szombati pitch alapján a zsűri kiválasztja azt a 3 ötletet, akik pénzjutalomban részesülnek:

I. DÍJ: 200.000 HUF

II. DÍJ: 150.000 HUF

III. DÍJ: 100.000 HUF

💡TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Kérdésed van? Keress bennünket alábbi elérhetőségen: Póta Krisztián - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldal: https://danubecup.eu/startup-buda-pest-otletverseny/

A Nemzeti Tehetség Központ és szakmai együttműködő partnere a Design Terminal legújabb kezdeményezése a 18-35 év közötti fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja. A program során az anyagi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra. Az ösztöndíj alapú támogatással olyan innovatív, napjaink kihívásaira reagáló elképzeléseket kívánnak támogatni, amelyek fókuszában Magyarország saját erőforrásra épülő fejlesztése áll.

Három témakörben várják a jelentkezéseket, Újrakezdés címszó alatt a koronavírus utáni időszak újratervezéséhez várják a pályázatokat; a Generációs összefogás témakörre a fiatalok és az idősebb generáció közti párbeszéd kiépítésében segítő ötleteket; az Online vagy offline címszó alatt pedig a valódi és a virtuális tér közti határt és az azok közötti átjárást keresik. Az ösztöndíjprogramra azokat az innovátorokat várják, akik ötletes megoldásukkal segítenék a magyar társadalmat, és ebből sikeres vállalkozást is építenének.


A programba bejutott összes innovátor bruttó 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatja meg vállalkozási ötletét. A kéthónapos folyamatot záró, júniusi Demo Day eseményen ráadásul két résztvevő elnyerheti a bruttó 5 millió forintos jutalmat is.

A kéthónapos, intenzív workshopok és mentorálás során többek között cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, pénzügyi tervezésről, sales- és marketing-folyamatokról is bővíthetik ismereteiket és megtudhatnak többet a résztvevők.

Jelentkezni április 1-ig lehet a startprogram.designterminal.org oldalon.

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított Mészáros Lázár-ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében hallgatói jogviszonyban, vagy nappali munkarendű szakképzés keretében tanulói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű, vagy távoktatásos formában, a Szakmajegyzék szerinti szakképzésben tanulmányokat folytatók.

Karunkról gépészmérnöki BSc, valamint energetikai mérnöki BSc – épületenergetikai specializációval lehet pályázni a pályázati kiírás szerint. A felhívás külön megemlíti a gépészmérnöki BSc épületgépészeti szakirányát is.

A pályázatok beérkezésének határideje legkésőbb 2022. január 7.

A pályázati felhívás és a pályázás menete az alábbi dokumentumokban található:
Pályázati felhívás

Pályázati adatlap

Adatkezelési tájékoztató

Nyerd el a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) ösztöndíját és korrepetáld speciális igényű hallgatótársaidat! 
Ebben az időszakban különösen fontos, hogy foglalkozzunk a nehézségekkel küzdő hallgatótársainkkal. 
Többségük diszlexiás és/vagy diszgráfiás, azaz az olvasott szöveg helyett hallás után vagy vizuális segítséggel tudnak hatékonyan tanulni. Számukra az átlagosnál nagyobb erőfeszítést igényel a figyelmük irányítása, ami megnehezíti a jegyzetelést, a tananyagokból a lényeges információk kiemelését. Annak érdekében, hogy a többlet nehézség ellenére ők is eredményesen és kellő törődés mellett tudják teljesíteni a tantárgyaikat szükség van rád, hogy korrepetálással segítsd őket! 

Ha úgy érzed hogy vannak olyan tantárgyak, amikből jó vagy akkor ne habozz a jelentkezéssel!
Aktuálisan ezen tantárgyak kapcsán várják a jelentkezőket:

Tantárgy
Matematika G1
Matematika szigorlat

 

Amennyiben szeretnél jelentkezni, úgy azt e-mail formájában teheted meg az egyetem esélyegyenlőségi koordinátoránál, Karmazsin Eszternél (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Több kar hallgatói pályázhatnak közösen a 240. tanév alkalmából megvalósuló, egyedülálló élményt nyújtó látogatóközpont tervezésére.

A tervek szerint 2022 májusában nyílik meg a látogatóközpont, ahol a Műegyetem a BME-hez kapcsolódó kutatási eredményeket, érdekességeket és egyetemtörténeti mérföldköveket bemutatja. A Műegyetemi Látogatóközpont tervezett helye a BME Központi Épületének Aula mögötti, jelenlegi 3-4-5-ös terme.

A nyílt, titkos ötletpályázat a BME hallgatói indulhatnak (részletes pályázati feltételek a felhívásban), akik a megadott határidőig regisztrálnak a felhívásban megadott regisztrációs linken. A pályázaton minimum 3 fős csapatok vehetnek részt, felső korlát nincs. A pályázó csapatnak az Egyetem legalább 2 különböző karának hallgatóiból kell összeállnia. Egy szerző egy pályázatot adhat be.

Határidők:

A pályázati induláshoz az ingyenes regisztrációra 2021. október 15-ig van lehetőség.
A pályaművek benyújtási határideje 2021. október 18-án 12 óra.
A pályázat eredményét 2021. október 29-én hirdeti ki a bírálóbizottság.
A részletes pályázati felhívás tartalmazza a két helyszínbejárás időpontját és a kérdések feltételének határidejét is.

Wow, BME! hallgatói ötlepályázat részletes felhívása a 240. jubileumi tanév oldalán és a pályázat honlapján érhető el.

Ha Diákhitel1 vagy Diákhitel2 szerződéssel rendelkezel, akkor ez a játék most Neked szól!
Lépj be a Diákhitel Direkt mobil alkalmazásba, válaszolj három egyszerű kérdésre és nyerd meg a 2 darab Iphone 11 egyikét!

 

Határidő: 2021.05.24. 10:00 óra
Eredményhirdetés: 2021.05.25.

Ha szeretnél fejlődni az energetika területén a nyáron akkor a Veolia nyári egyetemet neked találták ki!

A jelentkezés feltételei:

  • Utolsó félévedet 2020 szeptemberében kezdted mesterszakon,
  • Rendelkezel Angol C1-es nyelvvizsgával vagy legalább ezzel azonos szintű nyelvtudással amit bizonyíthatsz egy elbeszélgetés keretein belül

Ha felkeltette a felhívás a figyelmedet akkor jelentkezni Bihari Péternél, a BME GPK Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék vezetőjénél lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2021. április 20.
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További cikkeink...

Támogatóink