Kedves Hallgatók!

A BME Hegesztési Szakosztálya idén ismét megrendezi az Országos Hegesztési Versenyt, immár 9. alkalommal.

A verseny időpontja: 2023. április 28. (péntek).
Gyülekező: 15:00
A verseny várható kezdete: 15:45
A verseny várható befejezése: 20:00

A versenyen 6-7 perc alatt megoldható feladatok lesznek, mind elméleti, mind gyakorlati jellegűek. Négy fős csapatok jelentkezését várjuk. A regisztrációs form mind a Facebook eseménynél, mind a felhívásban található linken kitölthető.

Üdvözlettel:
HSZO vezetőség

A BME Hegesztési Szakosztálya kihirdeti a BME-n megrendezésre kerülő VIII. Országos Hegesztési Versenyt. A megmérettetést a BME Hegesztési Szakosztálya szervezi az Anyagtudomány és Technológia Tanszék támogatásával.

Az esemény rövid bemutatása:
­­­­­­A verseny során 4 fős csapatoknak kell megoldaniuk adott időn belül elméleti és gyakorlati feladatokat a hegesztés, az anyagtudomány és tágabb értelemben vett gépész témákban. A versenyfeladatokat ipari és kutatói partnereink készítik elő, és a megoldásokat is ők ellenőrzik. Az eredményhirdetésnél minden csapatot díjazunk, az elsők között nagy értékű tárgynyeremények kerülnek kiosztásra.

Program:
15:00 – 15:45                         Regisztráció
15:45 – 16.00                         Megnyitó
16:00 – 19:30                         Versenyfeladatok megoldása
19:30 – 19:45                         Eredmények összesítése, büfé
19:45 – 20:00                         Eredményhirdetés                

Jelentkezés: 
Jelentkezni az alábbi linken keresztül lehet, mind teljes, 4 fős csapatokkal, mind egyénileg. Aki egyénileg jelentkezik, vagy nincs meg a 4 fő a csapatban, azok töltsék ki a formot az ott leírtaknak megfelelően és vegyék fel velünk a kapcsolatot. A rendezvényen való részvétel a BME hallgatóinak ingyenes, másik egyetemről érkezőknek 500 HUF/versenyző. 

Jelentkezési határidő: 2022.04.20. 20:00

Információ:
BME Hegesztési Szakosztály – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megközelítés:
BME G épület (1111, Stoczek utca 4.), parkoló felőli bejárat. Az alábbi linken megtalálható a helyszín térképe.

Április 27-én (kedden) kerül megtartásra a BME Hegesztési Szakosztály vállalatok minőségirányításával kapcsolatos előadássorozatának második része. 

Meghívott előadónk Paluska Gyula, a TÜV Rheinland InterCert Kft. szakértője.

Az általánosabb első felvonást követően a másodikban szakmaibb vizekre evezünk. Szó lesz a különféle, hegesztésre vonatkozó szabványokról, az előzetes hegesztési munkarendről (pWPS), a berendezések ellenőrzéséről, valamint a személytanúsításról is. 

 

Érdemes velünk tartani, hiszen akár a jelenleg futó Online Hegesztési Versenyünk második fordulójához is hallhattok hasznos információkat. 

Becsatlakozás kezdete:  18:00
Előadás kezdete:              18:15
Előadás hossza                1- 1,5 óra

Becsatlakozni az alábbi linken tudtok.
A részletekről olvashattok a Facebook eseménynél is.

Szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

Ebben a félévben a BME Hegesztési Szakosztály egy minőségbiztosításról szóló kétrészes előadássorozatot szervez.  

Meghívott előadónk Paluska Gyula, a TÜV Rheinland InterCert Kft. szakértője.

Az első felvonás március 30-án 18:00-ás kezdéssel lesz tartva, amely bemutatja a minőségirányítás alapjait, annak hasznosságát, a minőségirányítási rendszereket és hogy milyen feladatok kapcsolódnak ehhez a témához vállaltok vezetősége, a minőségirányítási szakemberek és a tanúsító szakemberek részéről. A minőségirányítás témaköre sajnos többnyire kicsit mellőzött a mérnöki felsőoktatásban, pedig a 21. században, szinte mindenki találkozik, vagy találkozni fog vele karrierje során.

 

 

Bővebben ...

A BME Hegesztési Szakosztály ismét megrendezi a Hegesztési Versenyt, azonban a megszokottaktól eltérően, online vetélkedő formájában.

Szeretnéd magad megmérettetni hegesztéstechnika, anyagtudomány és balesetvédelem terén? Unod már, hogy lassan egy éve online előadásokkal telnek a napok? Szeretnél valami újat tanulni érdekes példákon keresztül? Netán csábítanak az értékes nyeremények? Amennyiben legalább egy kérdésre igennel válaszoltál, nincs más dolgod, mint keríteni magad mellé még 3 embert és benevezni a versenyünkre.

 

Bővebben ...

A BME Gépészmérnöki Karának egyik legrégebbi szakmai köre, a Hegesztési Szakosztály 2019-ben ünnepelte alapításának 40 éves jubileumát. A szakosztályt 1979-ben a Münnich Ferenc Kollégiumban (mai nevén Kármán Tódor Kollégium) alapították Palotás Béla közreműködésével.

Bővebben ...
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök