Április 27-én (kedden) kerül megtartásra a BME Hegesztési Szakosztály vállalatok minőségirányításával kapcsolatos előadássorozatának második része. 

Meghívott előadónk Paluska Gyula, a TÜV Rheinland InterCert Kft. szakértője.

Az általánosabb első felvonást követően a másodikban szakmaibb vizekre evezünk. Szó lesz a különféle, hegesztésre vonatkozó szabványokról, az előzetes hegesztési munkarendről (pWPS), a berendezések ellenőrzéséről, valamint a személytanúsításról is. 

 

Érdemes velünk tartani, hiszen akár a jelenleg futó Online Hegesztési Versenyünk második fordulójához is hallhattok hasznos információkat. 

Becsatlakozás kezdete:  18:00
Előadás kezdete:              18:15
Előadás hossza                1- 1,5 óra

Becsatlakozni az alábbi linken tudtok.
A részletekről olvashattok a Facebook eseménynél is.

Szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

Ebben a félévben a BME Hegesztési Szakosztály egy minőségbiztosításról szóló kétrészes előadássorozatot szervez.  

Meghívott előadónk Paluska Gyula, a TÜV Rheinland InterCert Kft. szakértője.

Az első felvonás március 30-án 18:00-ás kezdéssel lesz tartva, amely bemutatja a minőségirányítás alapjait, annak hasznosságát, a minőségirányítási rendszereket és hogy milyen feladatok kapcsolódnak ehhez a témához vállaltok vezetősége, a minőségirányítási szakemberek és a tanúsító szakemberek részéről. A minőségirányítás témaköre sajnos többnyire kicsit mellőzött a mérnöki felsőoktatásban, pedig a 21. században, szinte mindenki találkozik, vagy találkozni fog vele karrierje során.

 

 

Bővebben ...

A BME Hegesztési Szakosztály ismét megrendezi a Hegesztési Versenyt, azonban a megszokottaktól eltérően, online vetélkedő formájában.

Szeretnéd magad megmérettetni hegesztéstechnika, anyagtudomány és balesetvédelem terén? Unod már, hogy lassan egy éve online előadásokkal telnek a napok? Szeretnél valami újat tanulni érdekes példákon keresztül? Netán csábítanak az értékes nyeremények? Amennyiben legalább egy kérdésre igennel válaszoltál, nincs más dolgod, mint keríteni magad mellé még 3 embert és benevezni a versenyünkre.

 

Bővebben ...

A BME Gépészmérnöki Karának egyik legrégebbi szakmai köre, a Hegesztési Szakosztály 2019-ben ünnepelte alapításának 40 éves jubileumát. A szakosztályt 1979-ben a Münnich Ferenc Kollégiumban (mai nevén Kármán Tódor Kollégium) alapították Palotás Béla közreműködésével.

Bővebben ...

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök