Az ESN feladata hogy segítse a félévente több mint 400 erasmus programmal beérkező hallgató beilleszkedését kirándulások, kultúrális programok és bulik szervezésével, valamint, hogy segítsen a BME erasmusra készülő hallgatóinak.
Ezen feladatok elvégzéséhez keres a szervezet önkéntes mentorjelölteket.
 A szervezet és a mentorság népszerüsítése céljábol kerül megrendezésre az ESN három egymást követő eseménye:

További információt és részletes leírást az ESN facebook oldalán az eseményeknél lehet találni: https://www.facebook.com/esnbme/events/?ref=page_internal

Április 27-én (kedden) kerül megtartásra a BME Hegesztési Szakosztály vállalatok minőségirányításával kapcsolatos előadássorozatának második része. 

Meghívott előadónk Paluska Gyula, a TÜV Rheinland InterCert Kft. szakértője.

Az általánosabb első felvonást követően a másodikban szakmaibb vizekre evezünk. Szó lesz a különféle, hegesztésre vonatkozó szabványokról, az előzetes hegesztési munkarendről (pWPS), a berendezések ellenőrzéséről, valamint a személytanúsításról is. 

 

Érdemes velünk tartani, hiszen akár a jelenleg futó Online Hegesztési Versenyünk második fordulójához is hallhattok hasznos információkat. 

Becsatlakozás kezdete:  18:00
Előadás kezdete:              18:15
Előadás hossza                1- 1,5 óra

Becsatlakozni az alábbi linken tudtok.
A részletekről olvashattok a Facebook eseménynél is.

Szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

A Gépészkar életében az egyik legfontosabb esemény a Slip – Gépészkari Napok. Ez az a pihentető sziget a 7. hét és a viszgaidőszak között, ahol gólya és msc-s együtt, egy csapatban versenghet napközben különbnél különb feladatokban, majd este közösen élvezhetik az év legfelkapottabb zenekarainak, valamint a rendezvény visszatérő vendégeinek koncertjeit.

Ez épp így lenne idén is, ám ahogyan a jelenléti laborjainkat, a pandémia a Slip-et is elsöpörte. De mivel a tavaszi félév Slip nélkül olyan lenne, mint a GMA pótlabor nélkül, ezért a Kari Rendezvény Bizottság idén is elhozza nektek a Gépészkari Napok virtuális megfelelőjét, a SLIP ONLINE-t!

 

Bővebben ...

Az Energetikai Szakkollégium 2002-es megalapítása óta igyekszik közelebb hozni az energetika világát az érdeklődni vágyókhoz. Nyilvános előadásainkkal, programjainkkal az energetika számos területét bemutatjuk, ezáltal minden érdéklődő megtalálhatja a számára érdekes témát. Bátor Béla emlékfélévünk hatodik előadásának keretében Kiss Attila, az E.ON-Hungária Zrt. Elnök-Vezérigazgatója mutatja be az évtized kiemelkedő eseményt; az E.ON-RWE tranzakciót és annak hatásait a magyarországi piacon.

 

Bővebben ...

Ebben a félévben a BME Hegesztési Szakosztály egy minőségbiztosításról szóló kétrészes előadássorozatot szervez.  

Meghívott előadónk Paluska Gyula, a TÜV Rheinland InterCert Kft. szakértője.

Az első felvonás március 30-án 18:00-ás kezdéssel lesz tartva, amely bemutatja a minőségirányítás alapjait, annak hasznosságát, a minőségirányítási rendszereket és hogy milyen feladatok kapcsolódnak ehhez a témához vállaltok vezetősége, a minőségirányítási szakemberek és a tanúsító szakemberek részéről. A minőségirányítás témaköre sajnos többnyire kicsit mellőzött a mérnöki felsőoktatásban, pedig a 21. században, szinte mindenki találkozik, vagy találkozni fog vele karrierje során.

 

 

Bővebben ...

A BME Hegesztési Szakosztály ismét megrendezi a Hegesztési Versenyt, azonban a megszokottaktól eltérően, online vetélkedő formájában.

Szeretnéd magad megmérettetni hegesztéstechnika, anyagtudomány és balesetvédelem terén? Unod már, hogy lassan egy éve online előadásokkal telnek a napok? Szeretnél valami újat tanulni érdekes példákon keresztül? Netán csábítanak az értékes nyeremények? Amennyiben legalább egy kérdésre igennel válaszoltál, nincs más dolgod, mint keríteni magad mellé még 3 embert és benevezni a versenyünkre.

 

Bővebben ...

Ha érdekel az energetika, felcsigáznak a modern kor energiaipari megoldásai, vagy csak szeretnéd kiegészíteni és gyakorlatban is megismerni, esetleg bővíteni az egyetemen tanult tudásodat egy összetartó, motiváló társaságban, akkor köztünk a helyed! Jelentkezz az ESZK-be, hiszen nálunk olyan előnyökre, ismeretekre és kapcsolatokra tehetsz szert, amelyek hozzájárulnak a szakmai fejlődésedhez és a jövőbeli sikereidhez.

 

Bővebben ...

A Kari Rendezvény Bizottság legújabb online eseményére hívunk meg Titeket, ami nem más, mint a Gépész honfoglaló bajnokság!
Szívesen megmérettetnéd tudásodat a gépész hallgatók körében? Akkor nincs más dolgod, mint az ezen a formon leadni a nevezésed február 16-ig. 
A verseny február 19-20. között kerül megrendezésre.

Csatlakozz hozzánk és legyél Te a gépészek bajnoka! Az első három helyezett nyereményben részesül. További információk a Facebook eseménynél

További cikkeink...

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök