Whether you’re a beginner looking to get started or an experienced developer seeking to hone your skills, Dockernetes provides an opportunity to learn, connect, and grow in the dynamic field of container technology.

Kubernetes Essentials is the ultimate opportunity for developers, DevOps professionals, and container enthusiasts to come together. This event is dedicated to exploring the synergies between Docker and Kubernetes, two of the most influential technologies in the DevOps landscape. Docker creates portable containers to streamline software development, while Kubernetes orchestrates these containers, promoting scalability and resource efficiency.

kép
Bővebben ...

Curious about cloud computing? We're hosting a must-attend event: "Introduction to Cloud Computing: From Theory to Practice". Here’s a quick snapshot of what you’ll gain:

  1. Discover why cloud technology is a cornerstone in today's digital world and its advantages over traditional computing.

  2. Experience direct interaction with AWS and GCP, leading cloud services, through practical demonstrations.

  3. Learn about the diverse career opportunities in cloud technology and how to kickstart your journey.

kép
Bővebben ...

 

Jelentkezz az elsők között a 2024-es Mérnökök Ligája esettanulmányi versenyre, ahol most megcsillogtathatod szakmai tudásodat. Gyűjtsd magad mellé még két haverodat és dolgozzátok ki együtt a feladatot a Nyírbátor Háztartás-vegyipari Gyár részére! Az első három-három helyezett egy menő élménnyel, valamint az alábbi értékes nyereményekben részesül:

  • Az 1. helyezet – minden csapattag számára: egy fekete iPhone 15 128 Gb okostelefon
  • A 2. helyezett – minden csapattag számára: egy 10. generációs szürke iPad tablet és egy Apple Pencil (USB-C edition)
  • A 3. helyezett – minden csapattag számára: egy éjfekete Apple watch series 9 okosóra

Katt az alábbi linkre további infokért és a regisztrációért: https://bit.ly/3urLERp

Nevezési határidő: 2024. március 5. 23:59

A versenyre kizárólag a műszaki felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói státusszal rendelkezők nevezhetnek, angol nyelvtudással, hiszen a verseny angol nyelven zajlik.

 

kép

English

Bővebben ...

A KÖSZI alapítvány 3 napos programsorozata 2024. február 9.-én indúl, melynek témája ezúttal az Ember & gép.

Az esemény célja, hogy minőségi időtöltést biztosítson fiatal felnőtteknek, gondolatébresztő témákkal, és nagy mennyiségű szakmai tudás megosztásával egy olyan közösséget teremtve, ahol magatokhoz hasonló fiatalokkal beszélgethettek, vagy folytathattok kulturált vitát. A témát mérnökök, kutatók, pszichológusok és oktatók segítségével lesz lehetőség körbejárni, interaktív előadások formájában.

kép

Az esemény nem ingyenes, a normál diák napijegy ára 2000 ft-nál kezdődik, azonban ha a barátaiddal mész kedvezmény jár!

Az árakról és a programokról részletesebb információk az alábbi linken:
https://koszi.net/taborok/teli-berek-evindito-hetvege/

Készen álltok egy egyedi lehetőségre? A GDSC (Google Developer Student Club) BME meghív benneteket egy egyedülálló workshop-ra, ahol felfedezhetitek a vezető programozási nyelvet, a Mojo-t és elmélyedünk a Python szerepében az AI területén.

Esemény Részletei:

  • Időpont: 2023. október 27. (péntek) 14:00 – 17:00 óra
  • Helyszín: BME K épület, K172. terem
  • Regisztráció: Kattints ide

kép

Bővebben ...

Az ESN feladata hogy segítse a félévente több mint 400 erasmus programmal beérkező hallgató beilleszkedését kirándulások, kultúrális programok és bulik szervezésével, valamint, hogy segítsen a BME erasmusra készülő hallgatóinak.
Ezen feladatok elvégzéséhez keres a szervezet önkéntes mentorjelölteket.
 A szervezet és a mentorság népszerüsítése céljábol kerül megrendezésre az ESN három egymást követő eseménye:

További információt és részletes leírást az ESN facebook oldalán az eseményeknél lehet találni: https://www.facebook.com/esnbme/events/?ref=page_internal

Április 27-én (kedden) kerül megtartásra a BME Hegesztési Szakosztály vállalatok minőségirányításával kapcsolatos előadássorozatának második része. 

Meghívott előadónk Paluska Gyula, a TÜV Rheinland InterCert Kft. szakértője.

Az általánosabb első felvonást követően a másodikban szakmaibb vizekre evezünk. Szó lesz a különféle, hegesztésre vonatkozó szabványokról, az előzetes hegesztési munkarendről (pWPS), a berendezések ellenőrzéséről, valamint a személytanúsításról is. 

 

Érdemes velünk tartani, hiszen akár a jelenleg futó Online Hegesztési Versenyünk második fordulójához is hallhattok hasznos információkat. 

Becsatlakozás kezdete:  18:00
Előadás kezdete:              18:15
Előadás hossza                1- 1,5 óra

Becsatlakozni az alábbi linken tudtok.
A részletekről olvashattok a Facebook eseménynél is.

Szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

A Gépészkar életében az egyik legfontosabb esemény a Slip – Gépészkari Napok. Ez az a pihentető sziget a 7. hét és a viszgaidőszak között, ahol gólya és msc-s együtt, egy csapatban versenghet napközben különbnél különb feladatokban, majd este közösen élvezhetik az év legfelkapottabb zenekarainak, valamint a rendezvény visszatérő vendégeinek koncertjeit.

Ez épp így lenne idén is, ám ahogyan a jelenléti laborjainkat, a pandémia a Slip-et is elsöpörte. De mivel a tavaszi félév Slip nélkül olyan lenne, mint a GMA pótlabor nélkül, ezért a Kari Rendezvény Bizottság idén is elhozza nektek a Gépészkari Napok virtuális megfelelőjét, a SLIP ONLINE-t!

 

Bővebben ...

Az Energetikai Szakkollégium 2002-es megalapítása óta igyekszik közelebb hozni az energetika világát az érdeklődni vágyókhoz. Nyilvános előadásainkkal, programjainkkal az energetika számos területét bemutatjuk, ezáltal minden érdéklődő megtalálhatja a számára érdekes témát. Bátor Béla emlékfélévünk hatodik előadásának keretében Kiss Attila, az E.ON-Hungária Zrt. Elnök-Vezérigazgatója mutatja be az évtized kiemelkedő eseményt; az E.ON-RWE tranzakciót és annak hatásait a magyarországi piacon.

 

Bővebben ...

További cikkeink...

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök