Hír

A Nemzeti Tehetség Központ és szakmai együttműködő partnere a Design Terminal legújabb kezdeményezése a 18-35 év közötti fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja. A program során az anyagi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra. Az ösztöndíj alapú támogatással olyan innovatív, napjaink kihívásaira reagáló elképzeléseket kívánnak támogatni, amelyek fókuszában Magyarország saját erőforrásra épülő fejlesztése áll.

Három témakörben várják a jelentkezéseket, Újrakezdés címszó alatt a koronavírus utáni időszak újratervezéséhez várják a pályázatokat; a Generációs összefogás témakörre a fiatalok és az idősebb generáció közti párbeszéd kiépítésében segítő ötleteket; az Online vagy offline címszó alatt pedig a valódi és a virtuális tér közti határt és az azok közötti átjárást keresik. Az ösztöndíjprogramra azokat az innovátorokat várják, akik ötletes megoldásukkal segítenék a magyar társadalmat, és ebből sikeres vállalkozást is építenének.


A programba bejutott összes innovátor bruttó 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatja meg vállalkozási ötletét. A kéthónapos folyamatot záró, júniusi Demo Day eseményen ráadásul két résztvevő elnyerheti a bruttó 5 millió forintos jutalmat is.

A kéthónapos, intenzív workshopok és mentorálás során többek között cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, pénzügyi tervezésről, sales- és marketing-folyamatokról is bővíthetik ismereteiket és megtudhatnak többet a résztvevők.

Jelentkezni április 1-ig lehet a startprogram.designterminal.org oldalon.

Támogatóink