Körvezető: Szabó Melinda

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Bemutatkozás

A Káté 1974-es megalakulása óta a Gépészmérnöki Kar legidősebb, folyamatosan működő aktív körei között tudhatja magát. A szerkesztőség tagjainak feladata és felelőssége alapvetően a Káté, a gépészkar hivatalos lapjának kiadása. Azonban a kör tevékenysége nem merül ki a szolgáltatói szinten, ugyanis az újságíráson jóval túlmutat. Az utóbbi évek gyakorlata szerint, a Káté a kar valamennyi rendezvényén aktívan és eredményesen képviselteti magát. Egy igazán összetartó és családias közösség tagja lehet az, aki úgy dönt, hogy jelentkezik az újság szerkesztőségébe. Az újság havonta jelenik meg nyomtatásban, de a blogunkon folyamatosan közöljük a legfrissebb híreket és érdekességeket.

A cikkek igen széles skálán mozoghatnak: a puszta szórakoztatástól az egyetemet érintő informatív cikkeken át egészen a komolyabb hangvételű szakmai, illetve tudományos jellegű írásokig. Emellett interjúk is szerepelnek a lap hasábjain, melyek kiváló lehetőséget biztosítanak kapcsolatok építésére, mind a karon oktató tanárokkal, mind az ipar szereplőivel, mind pedig akár sportolókkal, zenészekkel, színészekkel stb.

Végső fokozásként még megemlítenénk, hogy a Káté egy bejegyzett sajtóorgánum és mint olyan, jogosult a tagoknak sajtóigazolványt kiadni. Mondani sem kell, hogy milyen sok előnyt élvezhet ki az, aki ilyen igazolvánnyal rendelkezik. Csak példaként említenénk, hogy egyes fesztiválok és múzeumok látogatása sajtókártyával ingyenes!

Azonban minden itt felsorolt érv eltörpül amellett, hogy a Kátésok nem csak munkatársak, hanem barátok is! Az újság készítői egy összetartó és családias társaság.

Ha kedvet kaptál arra, hogy kipróbáld magad egy ilyen új feladatban, akkor szeretettel várunk Téged is a Káté tagjai közé! Kövesd figyelemmel nyomtatott és online felületeinket vagy a kollégiumi hirdetőket, hogy időben értesülj programjainkról, illetve toborzógyűlésünk időpontjáról!

Megjelent a KÁTÉ novemberi száma!
Ebben olvashattok többek között Valve és a konzolpiac kapcsolatáról, Londonról vagy a borászatban előforduló gépészeti technológiákról.
Itt tudjátok megtekinteni a lapot!

A KÁTÉ novemberi számában olvashattok többek között egy interjúról Bihari Péterrel, valamint a BME Motorsportról!

Itt tudjátok megtekinteni a lapot!

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök