Az Alkalmazott Mechanika Szakosztály és a Design szakosztály által közösen szervezett következő előadásán a győri Audi Hungaria szimulációs csapat kompetenciája kerül bemutatásra valós hétköznapi példákon keresztül.
Szilárdságtan, Mozgástan, Rezgéstan, Végeselem módszer. Olyan tantárgyak amikről leendő mérnökként biztos hallottál már. Ezen tudás gyakorlati alkalmazásáról és a virtuális fejlesztésről tart előadást a győri Audi Járműhajtás Fejlesztés szimulációs mérnöke, Remport Árpád.

A példák között lesznek nagy teljesítményű belső égésű motorok, továbbá hibrid és új generációs elektromos meghajtások is. A bemutató során megismerhetitek, milyen kihívásokkal szembesül egy szimulációs mérnök az Audi Hungariánál, illetve hogyan és milyen eszköztárral oldja meg ezeket.
A létszám korlátozott, így az alábbi form kitöltésével tudjátok a helyeteket biztosítani: https://forms.gle/WVfHrhEcLpUkibjT6

Mindig is kíváncsi voltál hogyan alkalmazzák a végeselemes számításokat az iparban? Szeretnél betekintést nyerni egy neves mérnöki cég tevékenységébe és ipari kihívásaiba? Esetleg érdekel a szimulációs mérnökök munkája? Ha igen, gyere el az Alkalmazott Mechanika és a Design szakosztály által közösen szervezett előadására, ahol az alábbiak fognak elhangzani.
 
Az előadás egy szemle az eCon Engineering Kft 20 éves fennállása során az iparban előforduló mechanikai kihívások megoldásaiból.
Előkerül többek között statikai vizsgálat, csavarkötés, nitridálás, lemezalakítás, komplett buszszerkezet dinamikai vizsgálata. Célja átfogó képet adni milyen jellegű feladatokra lehet a végeselemes megoldásokat alkalmazni a mindennapi fejlesztések során. 

A férőhelyek száma korlátos, így az alábbi form kitöltésével tudjátok a helyeteket biztosítani.
 
Időpont: 2022.03.17. 18:00
Helszín: BME R épület 113 terem
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök