Közösség

A Gillemot László Szakkollégium (GLSZ) 2018 őszén alakult, és az azóta eltelt másfél évben sikerült egy jó közösséget építenünk, valamint számos, az egyetemi tanulmányokon túlmutató programot szerveztünk. A GLSZ elsődleges célja egy olyan közösség létrehozása, amelyben a tagjaink egymást segítve fejlődhetnek tanulmányaik előrehaladtával.

A szakkollégium fő profilja tisztelegve névadónk munkássága előtt a fémes anyagtudomány, beleértve mindent az alapanyagok alakadásától, a kötéstechnológiákon át egészen a hétköznapi és különleges alkalmazásokig. Biztosak vagyunk benne, hogy minden gépész kolléga érdeklődik valamilyen anyagtudományhoz köthető téma iránt, függetlenül attól, hogy melyik irányba specializálódik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy számos első és másodéves jelentkezik hozzánk, de teljesen más irányba tanuló tagjaink is akadnak.

Az elmúlt évben több nagy eseményt szerveztünk a Kar hallgatói számára. Immár hagyományosan, novemberben megrendeztük a G épület vetélkedőt több Szakosztály segítségével, amelyen négy fős csapatok versengtek a győzelemért.Tartottunk három nyilvános vitaestetmeghívott szakemberekkel a legkülönfélébb témákban (női vezetők a műszaki szférában, fém 3D nyomtatás alkalmazhatósága, ipari robotosítás kérdései), illetve több tantárgyból is tartottunk nagy sikerű ZH és vizsga konzultációkat.

A gyakorlati tudásunk bővítése érdekében nyílt és belsős gyárlátogatásokat is szerveztünk. Voltunk a MÁV Szolnoki Járműjavítójában, az Otto-Fuchs tatabányai gyárában, Győrben a Busch Hungária vasöntödéjében és az IGM Robotrendszerek üzemében, valamint a Csepeli Szerszámedző hőkezelő üzemében is.

Fontosnak tartjuk az érdeklődő fiatalok bíztatását a mérnöki pályára lépés felé, ezért előadást tartottunk a Kutatók Éjszakáján, részt vettünk a Gyerekegyetem+ rendezvényein és középiskolákba is ellátogattunk a karunkat bemutatni. Részt vettünk továbbá a BME Önkéntes Napján, amely segítségével hozzájárulhattunk környezetünk megszépítéséhez.

A belsős és csapatépítő tevékenységeket sem hanyagoltuk el, 2 hetente összegyűltünk a szorgalmi időszakban a GLSZ-t érintő szervezési feladatok átbeszélésére. Tartottunk nyári tábort Balatonlellén, kirándultunk Szlovákiában ősszel és síelni is voltunk télen.

Összességében egy összetartó közösséget alakítottunk ki az elmúlt időszakban, aminek a részesei támogatják egymást a rögös egyetemi úton, és nyitottak az újonnan bekapcsolódók megismerésére is. Jelen vagyunk facebookon és instagramon, valamint a honlapunkon is közzétesszük az aktuális eseményeinket, beszámolóinkat.

 

Támogatóink