Közösség

A 2013 tavaszán alakult Kalorikus Gépek Szakosztály (KGSZ) a hőerőgépek családjával foglalkozik, elsősorban az elméleti tudás gyakorlatba való átültetésére törekszik.

Foglalkozásaink során különböző típusú motorok és gázturbinák tanulmányozása révén a hallgatók közelebb kerülhetnek a hőerőgépek lélektanához, megismerhetnek számos konstrukciós kialakítást. Kiemelten fontosnak tartjuk a tudásátadást, félévente 8-10 szakkörfoglalkozás során ismerkedhetnek meg új tagjaink a belsőégésű motorok, illetve a gőz- és gázturbinák működésével, részegységeivel, konstrukciós kialakításaival, és szerezhetnek szerszámhasználati tapasztalatot.

Szakosztályunk leginkább az önmegvalósításra ösztönöz, tagjaink csoportos projektfeladatokon keresztül mélyíthetik el tudásukat a különböző hőerőgépek építése és életre keltése során. Kapcsolataink révén szervezünk cégeken illetve más egyetemeken keresztül továbbképzéseket, amelyek során tagjainknak alkalma nyílik a megszokott lehetőségeken túli ismeretszerzésre. Az egyébként is jó hangulatú társaság összetartását rendszeres csapatépítőkkel erősítjük, a rövidebb összejövetelektől kezdve a kirándulásokon keresztül a táborokig számos közösségi jellegű programot szervezünk tagjaink számára.

Támogatóink