ESZK

Lehet, hogy hallottál már rólunk, lehet, hogy még nem, de hidd el, mindkét esetben érdemes tovább olvasnod! Ugyan szívügyünk az energetika, mégsem csak a szakma köt össze minket. Szeretjük az egyetemi pezsgést, de a mély barátságokat is elképesztően fontosnak tartjuk, amelyek a közösségen belül alakulnak ki. Mi vagyunk az Energetikai Szakkollégium, és idén ősszel ismét tagfelvételt hirdetünk!

kép

2002-ben alakult meg a szervezetünk, azonban aktív tagságunk jelentős része az alapításkor még meg sem született. Jelenleg több egyetem több karán (BME VIK, BME GPK, BME GTK, ELTE IK) is találkozhatsz ESZK-sokkal, tehát ha nem vagy BME-s, ha esetleg nem is energetikai mérnöknek tanulsz, akkor is szeretettel várunk. Az energetika iránti lelkesedés egyetemtől és szaktól függetlenül összekapcsol minket. A Szakkollégiumban az alapítás óta sok-sok szakember tevékenykedett. Korábbi, most már pártoló tagjainktól rengeteg segítséget kapunk a fejlődéshez. Legtöbbjük már az energetikai szektor elismert szakembere, így szakmailag is számos hasznos tanáccsal látnak el bennünket.

A közösségi programjaink mindig nagy szerepet kapnak, egy-egy csapatépítő, sörözés vagy társasozás remek lehetőséget nyújt arra, hogy a szakma történéseiről, valamint az élet nagy dolgairól beszélgessünk. Mivel nem kis létszámú a tagság, így legtöbbször lehet olyan embereket találni, akik hasonlóan érdeklődnek éppúgy az atomenergia, mint akár a történelmi vagy a földrajzi témák iránt. Igyekszünk mindenben segíteni egymást, legyen szó akár tanulmányokról vagy magánéletről, hiszen egy valódi közösség csak így működhet jól.

Szakkolisént számtalan különböző területen kipróbálhatod magad, szervezhetsz  külföldi üzemlátogatást, nemzetközi konferenciát, tanulmányi versenyt középiskolások számára, vagy akár kreatív közösségi programokat, csapatépítőt is. Fejlesztheted a kommunikációs, vezetői, vagy soft és hard skilljeidet, beleáshatod magad egy-egy izgalmas témába, emellett akár színvonalas kurzusokon is részt vehetsz, legyen szó energiapiacokról, vagy programozásról.

Reméljük, sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ha kicsit is így van, ha kíváncsi vagy ránk, akkor gyere el a 2023. szeptember 19-én 18 órakor kezdődő  Tagfelvételi Estünkre a BME R113-as termébe, ahol jobban megismerhetsz minket egy kis üdítő és harapnivaló társaságában!

Ha pedig még jobban sikerült felkelteni az érdeklődésedet, akkor ne csak a Tagfelvételi Estre gyere el, hanem add is le jelentkezésedet hozzánk! Ehhez mindössze egy motivációs levelet és egy önéletrajzot kérünk tőled 2023. szeptember 24. 23:59-ig, amelyet az eszk.org/tagfelvetel oldalon tudsz beküldeni. A tagfelvételi folyamat során számíthatsz egy interjúra, valamint egyéb ötletes programokra!

Szeretettel várjuk a jelentkezésedet!

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök