ESZK

Érdekel az energetika? Szívesen foglalkozol energiaipari aktualitásokkal, érdekességekkel, esetleg nem elégszel meg az egyetemen szerzett tudással, szeretnél gyakorlatban is megismerkedni mindazzal, amit megtanultál?
Ha magadra ismertél, jelentkezz az Energetikai Szakkollégiumba, ahol nem csupán egy új szakmai közegnek, hanem egy valódi, támogató közösségnek is a részese lehetsz.

Kik is vagyunk mi?

Az ESZK 2002. október 17-én alakult gépész- és villamosmérnök hallgatók együttműködésében.
Szakkollégiumunk programjai közül számos lehetőség bárki számára elérhető, többek között nyilvános előadásaink, üzemlátogatásaink. Az előbbieken rendszerint az energetika legaktuálisabb kérdéseit, problémáit, innovációit járjuk körbe a szektor elismert szakembereinek segítségével, hol mérnöki, hol gazdasági vonatkozásban. Üzemlátogatásaink is rendkívül sokszínűek, különféle magyarországi erőművek, energetikai szempontból érdekes létesítmények működésébe nyerhetnek velünk bepillantást az érdeklődők.

A Szakkollégium tagságának még ennél is több remek szakmai programon való részvételt biztosítunk különféle kurzusok, hard és soft skill tréningek formájában, melyeknek témakörei folyamatosan frissülnek, az aktuális igényeknek megfelelően. Szakkolisként rengeteg olyan projektben vehetsz részt, amely során alkalmazhatod tudásodat, kibontakoztathatod kreativitásodat. Ilyen projektek például az immár 15. alkalommal megrendezett, középiskolásoknak szóló tanulmányi verseny, valamint a szakmai gyakorlat programunk lebonyolítása.
Összefoglalva: mindenki megtalálja azt, ami neki való, amit örömmel tud csinálni.

Mindemellett rendkívül fontosak a szakmai kapcsolataink is, hiszen ezek is nagyban hozzájárulnak a tagság jövőbeli sikereihez. Ezen kívül a Szakkollégium tagjai aktív résztvevői neves nemzetközi konferenciáknak is. Az ESZK által kétévente megrendezésre kerül az IYCE (International Youth Conference on Energy), mely lehetőséget biztosít a hallgatóknak arra, hogy cikkeket publikáljanak, bemutassák kutatási területeiket. Fontosnak tartjuk azt, hogy tagjaink tanulmányaikban is meghatározó sikereket érjenek el, legyen szó akár az imént említett publikációkról, konferencia-előadásokról, vagy TDK dolgozatokról. A tantárgyi nehézségek miatt sem kell aggódni, a felsőbb éves szakkollégisták szívesen segítenek bármiben, rendszeresen tartunk konzultációkat is különféle tantárgyakból.

“Nem csupán egy szakmai közeg, hanem egy valódi, támogató közösség”

Az ESZK-ban amellett, hogy nagy hangsúlyt fektetünk az energetikára, a szakmaiságra, egy jól összekovácsolódott közösséget is alkotunk. Ezt segítik elő a csapatépítő táboraink, illetve a tagság körében olyan népszerű közös időtöltések, mint a főzés, paintball, korcsolyázás, turizás, kávézás, és egy-egy konszolidált buli is becsúszik olykor. Számtalan példát láttunk már arra, hogy a Szakkollégium berkein belül kötött ismeretségek később életre szóló barátságokká, meghatározó ipari kapcsolatokká nőtték ki magukat.

Számítunk Rád, hogyha szeretnél egy sokszínű, motiváló közösséghez tartozni, miközben elmélyítheted a szakmai ismereteidet! A jelentkezéshez minden információt megtalálsz a honlapunkon (www.eszk.org/tagfelvetel). Ha bármi kérdésed akad, keress minket bizalommal a felvetel@eszk.org e-mail címen. Addig is további infókért, érdekességekért nézz rá bátran Instagram és Facebook oldalunkra.

Várunk szeretettel!

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök