ESZK

Friss diplomával a kezünkben a karrierünkre legnagyobb befolyással nem az átlagunk lesz, hanem az első munkahelyünk. Az egyetemen egy átfogó tudásra teszünk szert, a szakma sok területébe bepillantást nyerünk. Szó szerint csak egy bepillantást, mert többre nincs idő a tanrend keretein belül.

         Kiváltságos helyzetben vagyunk, hisz hiányszakma valamennyi mérnöki ágazat. Jóformán oda tudunk menni, ahová akarunk. De mi döntjük el, hogy hova, mi az a téma, amivel az elkövetkező negyven évben foglalkozni szeretnénk.

         Ennek első lépése a szakmai gyakorlat. Azért is, mert a legtöbb hallgató első munkahelye a szakmai gyakorlatának helye lesz. Már valamennyire ismeri és érti az adott területet, nem kell az elejéről kezdenie, még ha csak pár hétről van is szó. A szakmai gyakorlat jóval többről szól, mint a diplomához szükséges gyakorlati munka. Ez indítja be a karrierünket, körültekintően kell választani.

 

         2002 óta működő Szakkollégiumunk nagy ismeretséggel rendelkezik az energetika világában. Már csak azért is, mert a volt tagjaink vezető szerepet töltenek be nemcsak az egyetem vezetőségében, de az  iparban is. Fontosnak tartjuk a hallgatók és az ipari szereplők közötti kapcsolatteremtését. Ennek egyik eszköze a MET IT-vel közösen megszervezésre kerülő és évről-évre egyre sikeresebb szakmai gyakorlat programunk, melyben az ipar számos területével foglalkozó cégekhez biztosítunk szakmai gyakorlatra jelentkezést. Ez mindenki számára egy egyedülálló lehetőség, aki a megfelelő helyen szeretne elhelyezkedni.

         A jelentkezés március 29-től indul, minden szükséges információt megtaláltok a szakmai gyakorlatunk honlapján: https://www.eszk.org/palyazatok/eszk-met-it-nyari-szakmai-gyakorlat, ahol korábbi beszámolók is vannak mások személyes tapasztalataival adott cégekről. Minden egyéb hasznos információt a facebook oldalunkon megtaláltok.

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök