Közösség

A Mechatronika Szakosztály 2008 óta biztosít lehetőséget a mechatronika iránt érdeklődő hallgatók számára, hogy szakmailag fejlődjenek, érdekes projektekben vehessenek részt, és tanulmányaikhoz segítséget kapjanak. A Szakosztályunk célja, hogy tagjaink kamatoztassák a szakmai tudásukat, miközben megosztják azt másokkal. Széleskörű közösségünkben mind az első-, mind a felsőbbévesek megtalálják a nekik való feladatokat.

Tevékenységeink:

Konzultációk – A Szakosztály évek óta tart konzultációkat gépészkari hallgatóknak a főbb tárgyakból (Matematika G1-G3, programozás, mechanikás tárgyak, Műszaki és gazdasági adatok elemzése). A konzultációk a zárthelyik vagy házi feladat leadások előtt tartott tömör, de hasznos összefoglalók. A Konzultációs Csoportban főképp felsőbb éves hallgatók tevékenykednek, akik szeretnék megosztani a tudásukat. 

Projektek – Szakosztályunknál fontos a gyakorlati készségek elsajátítása, úgy gondoljuk, a gyors szakmai fejlődés a projekteken keresztül biztosítható. Ezek kivitelezésére egyedül, vagy csapatban is  biztosítunk lehetőséget, melyhez a szakosztály műhelye is rendelkezésre áll. A Projekt Csoportban leginkább a fejlődni és alkotni vágyó tagjaink tevékenykednek.

Céges kapcsolatok – A Szakosztály céges kapcsolatait kihasználva tagjaink gyárlátogatásokon vesznek részt, valamint külsős cégek előadóit hallgathatják meg. Ezen túl szakmai gyakorlatokkal is foglalkozik a Szakosztály. A Külkapcsolati Csoportban tevékenykednek azok a tagjaink, akik a kapcsolatot fenntartják a külső partnereinkkel, valamint az eseményeket szervezik.

Közösségépítés – A Szakosztályunk csapata összetartó, ami többek között a közös kikapcsolódási lehetőségeknek köszönhető. A közös programok, szakestek alkalmával jó társaságban töltjük időnket. Az események szervezését a Közösségi Csoportnak köszönhetjük. Ebben a csoportban leginkább azok a tagjaink tevékenykednek, akik számára fontos a közösségépítés.

További információkat találhatsz a szakosztály Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/bme.mszo/

Támogatóink