ESZK

Az Energetikai Szakkollégium - mi röviden csak ESZK-nak vagy szakkolinak hívjuk - egy olyan diákszervezet, melyet több mint két évtizede alapítottak. Ennyi év alatt rengeteg energetikai témájú szakmai programot szerveztünk mind az egyetem hallgatói, mind az egyre nagyobb számban jelentkező külső érdeklődők számára. Az ESZK a 2023/24-es tanév tavaszi félévében is meghirdeti a tagfelvételt, szóval ne hagyd ki a csatlakozás lehetőségét!

kép

Ezeket a lehetőségeket tálcán nyújtjuk Neked, sőt nem is tudtunk mindent felsorolni, szóval nincs más dolgod, mint hogy jelentkezz hozzánk március 3. éjfélig. Ha a jelentkezés előtt szeretnél velünk beszélgetni, akkor várunk szeretettel a Tagfelvételi Estünkre, ami február 27-én 18 órától a BME R épületének 113-as termében lesz. Bővebb információkat az eszk.org/tagfelvetel oldalon találsz.

Az ESZK egy olyan nagy család, melyet főként GPK-s és VIK-es hallgatók alkotnak, de szinte bárkit befogadunk, aki az energetika iránt érdeklődik, érkezzen bármilyen szakról és egyetemről. Ha szeretsz energetikai aktualitásokról, különböző energetikai fejlesztésekről, újításokról olvasni, vagy szeretnéd megtudni, hogy a jövő fosszilis alapokon nyugvó energiarendszerekről vagy csak megújuló energiaforrásokról és nagy kapacitású energiatárolókról szól, akkor nálunk a helyed. Na jó, azt elárulhatjuk, hogy mi sem látunk a jövőbe, de azt garantálni tudjuk, hogy sok hasznos tudást kaphatsz a szakkoli által. A Szakkollégium a nyilvános előadásokon és üzemlátogatásokon túl tagjainak szakmai programok színes spektrumát nyújtja. Belsős kurzusainkon változatos programokon vehetsz részt heti rendszerességgel, sőt akár cégalapítókkal vagy vezérigazgatókkal is beszélgethetsz. Tagságunk nagy része aktívan kutat az egyetemen, minden évben sok szép TDK helyezést érünk el és az ESZK számos lehetőséget biztosít a publikációra és a nemzetközi konferenciákon való részvételre is. Tudtad, hogy nem csak európai országokban voltunk neves konferenciákon, hanem meghódítottuk többek között Amerikát is? Az ESZK oktatásban betöltött szerepvállalásáról is érdemes szót ejteni, számos tantárgyból tartunk konzultációkat, melyek olyan népszerűek, hogy sokszor alig férnek el a teremben a diákok. Emellett a fiatalabb generációra is gondolunk: középiskolások számára meghirdetett tanulmányi versenyünkre minden évben az ország több részéről, illetve határon túlról is jelentkeznek lelkes középiskolások. Érdekesség, hogy számos tagunk is egykoron a megmérettetés eredményes versenyzője volt, most pedig a verseny szervezésében vesznek részt. Szervezetünkben testközelből megismerkedhetsz a szakma rejtelmeivel, ugyanis mindig ügyködünk valamilyen DIY projekten. Olyan demonstrációs eszközöket építünk a saját két kezünkkel, amit sokan megcsodálnak a BME nyílt napon vagy az Educatio kiállításon. Érdekesség, hogy egyszer a VIK dékánja is kipróbálta a biciklinket, amivel annyi energiát termelt, hogy ellátta az egész szakkolit. De nem csak ezek miatt jó ESZK-snak lenni. Minden évszakban szervezünk csapatépítőket, ahol kiereszthetjük a fáradt gőzt és jobban megismerhetjük egymást. Hétköznapokon pedig együtt sportolunk, kávézunk vagy ebédelünk. Bizton állíthatjuk, hogy a szakkoliban tényleg életre szóló barátságokat lehet kötni.

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szakkollégiumok

    

Szakosztályok

                          

 

Kari öntevékeny körök